Gezonde Apple Crumble zonder Suiker!

Gezonde Apple Crumble zonder Suiker!

Ingrediënten (voor een kleine ovenschaal)

  • 3 appels, ik gebruikte elstar appels
  • 70g havermout in een kom
  • 50g havermout in een andere kom (of 50g volkorenmeel)
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 eetlepel honing
  • +- 1 eetlepel koek- en speculaaskruiden
  • +- 1/2 eetlepel kaneel

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de appels en snijd ze in stukjes. Verdeel deze over de ovenschaal (invetten is niet nodig) en strooi er een beetje kaneel over. Zet dit even aan de kant. Maal 50g havermout fijn met een keukenmachine of blender, doe dit bij de andere havermout. Doe de kokosolie en de honing in een kom, laat dit in +-30-40 seconden smelten in de magnetron. Roer het goed door en voeg vervolgens de havermoutmix erbij. Voeg hier de koek- en speculaaskruiden aan toe. Meng dit geheel met je vingers tot een crumble en verdeel de crumble over de appels.

Apple crumble

Zet de schaal voor ongeveer 40 minuten in de oven. Blijf af en toe checken of je havermout niet te donker wordt, dit kan per oven iets verschillen.

Snack2

De crumble vind ik extra lekker als hij warm is! Ik eet hem graag als snack, of bij mijn ontbijt. Ik schep dan wat van de crumble over mijn kwark. Ik ben heel benieuwd wat jullie van dit recept vinden. Laat me zeker even weten als je het gemaakt hebt!

Oh….de voedingswaarde is een beetje lastig te vermelden, omdat dat natuurlijk erg afhangt van de portie die je neemt :). Neem maar van mij aan dat het gezond is! Neem gewoon 3 flinke eetlepels als snack of over je kwark als ontbijt, dan zit je veilig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)