Gezonde lunches

Gezonde lunches

5x Zomers lunchen

Ook in de zomerse hitte is het belangrijk goed te blijven eten. Vaak heb je dan wel behoefte aan iets lichts en gezonds. Misschien zit je nu niet echt te wachten op een broodje warm vlees voor je lunch in het zonnetje. Ga voor de zonnige trek voor een zomers belegd broodje of koude wrap! Niet te zwaar natuurlijk, maar wel heel voedzaam en fris. Hieronder vijf van onze favoriete zomerse lunches. Met van alles lekkers van de markt natuurlijk. Je kunt ze allemaal met een koude wrap of lekkere verse boterham maken. Het gaat er natuurlijk om wat je zelf het liefste eet.

Gegrilde groenten met hummus

Om maar meteen met de gezonde deur in huis te vallen: een broodje gegrilde groenten met hummus is een echte aanrader. Kies hiervoor je favoriete groenten van de markt. Bijvoorbeeld plakjes gegrilde aubergine, courgette en rode paprika. Smeer (zelfgemaakte) hummus op jouw boterham of wrap en beleg daarna met de gegrilde groenten. Bestrooi eventueel met nog wat zout, peper en rozemarijn. En dan lekker genieten in het zonnetje!

Gerookte zalm

Natuurlijk kan deze fijne zomerse combi niet ontbreken. Gerookte zalm, komkommer en kruidenkaas. Het is niet voor niets een klassieker. Maak hiermee je eigen frisse wrap of boterham.

Gerookte kip

Ook gerookte kip verdient natuurlijk een plekje in deze lijst. Extra lekker met bijvoorbeeld mango, wat rucola en een beetje mayonaise en honing. Of combineer met avocado en oude kaassnippers. Komkommer, tomaat en citroenmayonaise zijn er ook heerlijk bij. Misschien heb je zelf wel een favoriete gerookte kip-combi? Zoveel combinaties, zo weinig tijd!

Avocado en ei

De avocado gaat heel goed samen met een lekker (hard)gekookt eitje. Voeg nog wat peper, zout en tuinkers toe en maak het helemaal af. Toch wat grotere trek? Voeg dan ook nog vers gebakken spekjes en/of kaas toe. Ook heel fijn als je de avond daarvoor iets te veel biertjes op het zonnige terras hebt gedronken.

Fruitige geitenkaas

Voor een extra lekker broodje geitenkaas voeg je nog wat fruit toe. Dit geeft een lekker frisse en zoete bite. Bijvoorbeeld geitenkaas met peer, walnoten en een beetje honing en bieslook. Deze werkt ook heel goed met een frisse appel en wat aubergine of courgette erbij!

 

 

 

tags: gezonde lunch, lunch, ei avocado lunch, gezond recept, gezonde recepten, gezonde lunch met ei, gezonde lunch ei avocado


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)