SLABOOTJES MET DADEL, WALNOTEN EN GRUYÈRE

SLABOOTJES MET DADEL, WALNOTEN EN GRUYÈRE

Je kunt deze slabootjes met dadel, walnoot en gruyère als voorgerechtje serveren tijdens de feestdagen, of als aperitief tijdens de borrel. De slabootjes vallen niet zwaar, zitten bomvol smaak en zijn bovenal erg lekker!

Emmi KALTBACH le gruyere AOP

slabootje met walnoot, dadel en gruyere

slabootje met walnoot, dadel en gruyere

Kaltbach Gruyère

Gruyère is een complexe kaas. In de textuur van Le Gruyère AOP van Emmi KALTBACH proef je de kenmerkende kristallen van grotgerijpte kaas. Ook proef je bij de Le Gruyère AOP van Emmi KALTBACH de kenmerkende kristallen van grotgerijpte kaas in de textuur terug. KALTBACH Le Gruyère AOP is namelijk 12 maanden gerijpt in een grot in Zwitserland; dit geeft de kaas een bijzondere smaak. Wanneer je de KALTBACH Gruyère combineert in eten of drinken, is het heel belangrijk dat het smaakgehalte van je drankje of hapje iets minder heftig is dan de smaak van de kaas.

Slabootjes met dadel, walnoten en gruyère

In mijn keuken ging ik aan de slag met de informatie die ik tijdens de workshop had geleerd én de kaas die ik mee mocht nemen. Ook het recept van de cocktail die we maakten, de Old Fashioned met dadel, had ik meegekregen. Het zoete van de dadelcocktail wilde ik terug laten komen in mijn hapje. Omdat dadel best heftig is van smaak (zoet) en de KALTBACH Gruyère juist weer wat pittig, combineer ik deze smaken met neutrale romaine sla en de volle smaak van walnoot. Mijn hapje maak je af met een klein beetje balsamico. Het is een heerlijk hapje met een goede smaakbalans en het smaakt ook nog eens heel erg lekker bij de Old Fashioned cocktail. Het recept van de Old Fashioned vind je trouwens onderaan. Kun je deze combi thuis ook eens proberen :-)!

Slabootjes met dadel, walnoot en gruyere

Slabootjes met dadel, walnoot en gruyere

Wat heb je nodig?

Voor ongeveer 6 slabootjes

 • 2 dadels
 • 30 gram walnoten
 • 75 gram Emmi KALTBACH Le Gruyère AOP
 • 1 kropje baby romaine sla
 • balsamico

En hoe maak je het?

 1. Hak de walnoten fijn. Ontpit de dadels en snijd deze in kleine blokjes. Doe hetzelfde met de gruyère. Meng dan de walnoten met dadels en gruyère.
 2. Was de sla en snijd het uiteinde eraf. Je hebt ongeveer 6 blaadjes romaine sla nodig.
 3. Vul de slabootjes met dadel, walnoten en gruyère. Maak af met een beetje balsamico. Geniet!

Voor de Old Fashioned cocktail met dadel:

 • 45 ml Bols Corenwyn
 • 15 ml Bols dadel likeur
 • 15 ml rietsuiker siroop (of vervang door gepureerde dadel)
 • 3 scheutjes Angostura bitters

Tip van mij: serveer eens deze slabootjes met dadel, walnoten en gruyere én een lekkere old fashionedcocktail tijdens een borrelavond! Ik weet zeker dat je vrienden en collega’s dat SUPER lekker zullen vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)