STOOFPEREN ZONDER SUIKER

STOOFPEREN ZONDER SUIKER

Gezonde stoofpeertjes zonder suiker

Stoofperen zonder suike

Stoofperen zonder suiker

Stoofperen zonder suike

Stoofperen zonder suike

Zonder suiker? Ja, zonder suiker. Er gaat normaal namelijk nog best een flinke dot suiker in een pannetje stoofperen, terwijl dat ook prima anders kan. Daarom gebruik ik twee dadels en een beetje biologische appelsap (lekker troebel). Net zo lekker! Je kunt de stoofperen ook al een dag van te voren klaar maken. Bewaar ze afgedekt in de koelkast en warm ze weer op voordat je ze op tafel zet. Wil je liever stoofperen zonder alcohol maken? Gebruik dan ongezoet bessensap in plaats va wijn en vervang de appelsap voor water. Zo kunnen de kids ook lekker meegenieten!

 

Wat heb je nodig?

 • 1 kg Gieser Wildeman peren (stoofperen)
 • 400ml rode wijn
 • 200 ml appelsap
 • 2 dadels
 • 2 kaneelstokjes
 • 1 steranijs
 • 3 kruidnagels

En hoe maak je het?

 1. Schil de peren. De steeltjes laat ik zitten, omdat dit zo mooi staat bij het serveren. Je kunt de peren ook in kwarten snijden en het klokhuis (en het steeltje) verwijderen.
 2. Ontpit de dadels en snijd deze in kleine stukjes.
 3. Doe de rode wijn, appelsap, dadels, kaneelstokjes, steranijs en kruidnagels in een pan. Zet de peren in de pan en zorg dat de peertjes net onder water staan. Vul eventueel aan met water of nog een beetje wijn of appelsap; hoeveel je nodig hebt is afhankelijk van je pan.
 4. Breng het geheel aan de kook en laat dan op laag vuur ongeveer 2 uur zachtjes stoven met de deksel op de pan.
 5. Haal na twee uur de peren uit de pan en houdt ze even apart. Je kunt nu de saus inkoken, zodat je deze over de stoofpeertjes kunt gieten bij het serveren. Dit duurt ongeveer 15 minuten, afhankelijk van hoe dik je de saus wilt. Eet smakelijk!
Stoofperen zonder suike

Stoofperen zonder suike

 

tags: kerst, kerstmis, gezond_kerstvoorgerecht, gezonde_kerstrecepten, gezond_kerstrecept, kerstrecept, kerstrecepten, stoofperen, gezonde_recepten, gezonde_kerstgerechten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)