Bessencapsules

Bessencapsules

Huid voordelen

1. Handelt als een moisturiser
2. keert vroegtijdige huidveroudering
3. behandelt zonnebrand
4. verheldert donkere vlekken
5. handelingen als een reinigingsmiddel
6. geneest droge nagels
7. behandelt striae
8. kalmeert pijn van koortsblaasjes

Haarvoordelen

9. Stimuleert de haargroei
10. Voorkomt vergrijzing
11. Geeft glansachtig haar
12. Reparaties Gesplitste uiteinden

Gezondheidsvoordelen

13. Behandelt minder ernstige verbrandingen
14. Verlicht littekens
15. Voorkomt huidkanker
16. Behandelt andere huidaandoeningen
17. Vermindert de effecten van slecht cholesterol
18. Behandelt Cystic Fibrosis bij baby’s

 

 

concord-druif

  1. Waarom de druif gezond is

   Bescherming tegen kanker: Verschillende soorten kanker kunnen worden voorkomen of vertraagd wanneer je genoeg polyfenolen, een soort antioxidanten, binnenkrijgt. Druiven zijn rijk aan deze stof. Door voldoende druiven te eten, verklein je de kans op verschillende soorten kanker.

   Het polyfenol resveratrol komt voor in rode druiven. Er is bewijs gevonden dat deze antioxidant de kans op kanker verder kan verkleinen. Ook is aangetoond dat deze stof de huid kan beschermen tegen schade door UV-straling. Hierdoor wordt de kans op huidkanker kleiner.

   Hou er rekening mee dat het voorkomen van kanker niet alleen bestaat uit voeding. Andere factoren zoals stress, nachtrust, medicatie en blootstelling met toxische stoffen spelen ook een rol.

   Vermindert allergieklachten: Door het eten van druiven zou je de klachten van een allergie kunnen verminderen. Quercetine, te vinden in druiven, heeft namelijk een ontstekingsremmend effect, waardoor een loopneus, brandende ogen en netelroos tegengegaan kunnen worden.

   Heeft positieve effecten op diabetes: Resveratrol kan positieve effecten hebben voor mensen met diabetes. Een onderzoek met mensen die zich in de voorfase van diabetes bevinden, uitgevoerd aan het Albert Einstein College of Medicine, heeft dit aangetoond. Doordat de testpersonen resveratrol binnenkregen, zakte hun bloedsuikergehalte met wel 10%.

   Andere studies hebben aangetoond dat het binnenkrijgen van resveratrol nog meer positieve effecten kan hebben voor mensen met diabetes. Resveratrol blijkt namelijk bescherming te bieden tegen neuropathie (zenuwschade) en retinopathie (aantasting van het netvlies). Deze aandoeningen kunnen ontstaan doordat iemand diabetes heeft [2].

   Beschermt het lichaam tegen straling: De stof resveratrol kan zelfs nog meer voordelen bieden. Er is namelijk aangetoond dat deze stof het lichaam kan beschermen in geval van bestraling tegen kanker [4].

   Helpt alzheimer te voorkomen: Vrije radicalen kunnen schadelijk zijn voor de hersenen en kunnen alzheimer veroorzaken. Een onderzoek aan de University of Switzerland heeft uitgewezen dat resveratrol in druiven deze schadelijke stoffen kan opruimen. Deze stof helpt dus mee om de hersenen te beschermen [4].

   Kan nieraandoeningen voorkomen: Het eten van druiven kan ervoor zorgen dat er minder druk op de nieren komt. Dit is mogelijk doordat druiven de zuurgraad van het urinezuur kunnen verminderen of soms zelfs laten verdwijnen [3,5].

   Verbetert de gezondheid van de huid: Door druiven te eten krijg je verschillende stoffen binnen die erg goed zijn voor je huid. Vitamine C is één van deze stoffen. Door hier genoeg van binnen te krijgen, kan je veroudering van de huid door vrije radicalen voorkomen en terugdraaien. Ook kun je het vruchtvlees van druiven over de huid te wrijven en 20 minuten laten intrekken. Dit zorgt voor een vermindering van rimpels [3,6].

   Druiven kunnen bijdragen aan het verjongen van de huid. De vitamine C in deze fruitsoort draagt namelijk bij aan de aanmaak van collageen. Collageen zorgt ervoor dat er nieuwe cellen en bloedvaten worden aangemaakt, en verstevigt de huid [3].

   Door groene druiven te eten kun je de stofwisseling versnellen. Ook dit geeft de huid een jongere uitstraling [3,7].

   Kan de hartfunctie verbeteren: Druiven bevorderen de gezondheid van het hart op verschillende manieren. Zo zorgt het hoge polyfenolgehalte ervoor dat de kans op hart- en vaatziekten minder wordt. Dit is mogelijk doordat polyfenol ervoor kan zorgen dat de bloeddruk daalt. Ook stapelen er hierdoor minder bloedplaatjes op, waardoor de kans op een bloedprop kleiner is [1,2].

   Ook is gebleken dat het polyfenol resveratrol kan bijdragen aan de verwijding van bloedvaten. Zo kan het bloed gemakkelijker naar en door het hart stromen, waardoor zuurstof en andere voedingsstoffen eenvoudiger de cellen kunnen bereiken. Ongeveer 10 milligram resveratrol kan de kans op een hartaanval al sterk verminderen [4].

   Volgens Mark Houston, een professor aan de Vanderbilt Medical School en de directeur van het Hypertension Institute in Tennessee, kan je de kans op hart- en vaatziekten verder verminderen door voldoende kalium binnen te krijgen en de inname van natrium te beperken. Druiven zijn een goede bron van kalium.

   Uit onderzoek is gebleken dat de kans op een dood door een hartziekte met 49% werd verkleind als iemand iedere dag 4069 milligram kalium binnenkreeg, in vergelijking met andere testpersonen die minder kalium binnenkregen.

   Quercetine, een andere antioxidant, kan ook bijdragen aan de gezondheid van het hart. Deze stof komt in druiven voor en werkt als een natuurlijke ontstekingsremmer. Door quercetine binnen te krijgen wordt de kans op schade aan het hart door aderverkalking en slecht cholesterol minder [2].

   Helpt tegen migraine: Vroeger was druivensap een bekend middel tegen migraine. Er werd beweerd dat je migraine kan tegengaan door ’s ochtends vers druivensap te drinken [3,8].

granaatappel

  1. De granaatappel is niet een beetje gezond, het is übergezond. Hierbij een overzicht van 20 gezondheidsvoordelen die de granaatappel biedt en de lijst is nog zelfs een stuk langer…:

   1. Verkleint de kans op kanker

   Een granaatappel bevat een hoog concentraat aan antioxidanten. Meer dan de meeste andere fruitsoorten. Antioxidanten zorgen ervoor dat de kans op kanker verkleind wordt. Uit onderzoeken is aangetoond dat wanneer je regelmatig granaatappel eet, dat de kans op borst-, darm-, long- en prostaatkanker duidelijk verminderd wordt. De granaatappels zorgt er op verschillende manieren voor dat de ontwikkeling van kankercellen vertraagd wordt. Zo bevat het onder andere een stof die voorkomt dat kanker zich kan verspreiden.

   Ook is uit studies gebleken dat het de doorbloeding naar kankercellen verminderd. Hierdoor worden de kankercellen uitgehongerd. Dit is gepubliceerd in 2008 in het International Journal of Oncology. In dit onderzoek kregen muizen menselijk prostaatkankercellen toegediend. De muizen kregen 4 weken lang een kuur met het extract van granaatappel. De tumoren werden in die periode aanzienlijk kleiner in de muizen. Daarnaast is het op 50 mannen die prostaatkanker hadden getest. Ze dronken één glas verse granaatappelsap per dag. Dit bestreed de kanker dusdanig dat de behoefte aan chemotherapie sterk afnam.

   2. Gaat ontstekingen tegen

   Als naar andere componenten gekeken wordt, dan blijkt dat de granaatappel het effectiefst is als het gaat om het bestrijden van ontstekingen. Tevens bevat het krachtige fenolische antioxidanten, maar ook complexe suikers die een ontstekingsremmende werking hebben.

   3. Houdt je tanden schoon

   De granaatappel heeft een overvloed aan flavonoïden. Dit in combinatie met de antibacteriële eigenschap is het zeer effectief gebleken in het verwijderen van tandplak en bacteriën die tandbederf en tandvleesaandoeningen veroorzaken. Zo is het efficiënt bij de behandeling en preventie van bepaalde tandheelkundige problemen.

   4. Verlaagt cholesterol

   In granaatappels zit het natuurlijk enzym – paraoxonase. Dit enzym voorkomt dat LDL-cholesterol zich in de aderen kan opbouwen. In een onderzoek hadden proefpersonen 2 weken lang granaatappels gegeten. Na deze periode hadden ze een toename van 18% van dit enzym in hun lichaam.

   5. Goed voor je gewrichten

   Uit onderzoek is gebleken dat zowel de granaatappel zelf als de zaden ervan ontstekingsremmende werking hebben. Hierdoor zorgen ze ervoor dat voorkomen wordt dat de gewrichten schade oplopen. Granaatappels hebben anti-microbiële en anti-bacteriële eigenschappen.

   6. Geweldige bron van vezels

   Als je één granaatappel per dag eet, dan heb je driekwart van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vezels binnen. Het is noodzakelijk om je dagelijkse hoeveelheid vezels binnen te krijgen, want die zorgen naast een gezonde stoelgang ook voor een verzadigd gevoel, bevorderen je immuunsysteem, voeden je darmflora en houden je slank. In de ayurvedische geneeskunst wordt de granaatappel vaak gebruikt voor constipatieproblemen, maar ook als je last hebt van diarree. Het werkt als laxeermiddel, maar ook helpt het om de peristaltische acties van de darmen te verhogen en darmproblemen te verminderen.

   7. Beschermt je huid

   In een granaatappel zitten krachtige anti-oxidanten (waaronder ellagzuur). Dit zorgt ervoor dat de schade van Uv-stralen beperkt worden. Tevens gaan ze vrije radicale tegen en ook wordt de productie van callogeen gestimuleerd.

   8. Voorkomt de ziekte van Alzheimer

   De granaatappel kan de vordering van de ziekte van Alheimer tegengaan. Dit is onderbouwt met een onderzoek waarin ze muizen kweekte die genetische aanleg voor de ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer hadden. Ze gaven de ene groep muizen granaatappelsap en de andere groep muizen kreeg een standaard dieet. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de muizen die granaatappelsap dronken beduidend minder last hadden van amyloïde-plaque. Dat is een wasachtig materiaal voornamelijk bestaat uit proteïnevezels en die terug te vinden is in verschillende organen. Deze plaque is een belangrijke oorzaak die de ziekte van Alzheimer veroorzaken. Een andere conclusie die uit het onderzoek kwam is dat de muizen die granaatappelsap kregen beduidend betere mentale taken uit konden voeren.

   9. Natuurlijke bloedverdunner

   De zaden van de granaatappel bevatten een grote hoeveelheid antioxidanten die als bloedverdunner werken. Hierdoor wordt voorkomen dat bloedplaatjes coaguleren en wordt de ontwikkeling van bloedstolsels tegen gegaan. Hierdoor kan voorkomen worden dat je stolsels in je hart en/of aderen krijgt, waardoor bijvoorbeeld een hartinfarct of een beroerte voorkomen wordt.

   10. Preventie van atherosclerose

   Naarmate je ouder wordt en/of een ongezonde levensstijl hebt, dat kan ervoor zorgen dat de vaatwanden verharden. Dit in combinatie met cholesterol kan ervoor zorgen dat je aderen verstopt raken. De antioxiderende werking die granaatappel heeft voorkomst het dat de cholesterol in de aderen kan blijven plakken. Je aderen worden van binnen uit gereinigd. Tevens voorkomt het dat de vaatwanden kunnen verharden. Hierdoor zullen je aderen vrij en schoon blijven.

   11. Zuurstofmasker

   Granaatappels zorgen ervoor dat de hoeveelheid zuurstof in je bloed toeneemt. Meer zuurstof in je bloed leidt er weer tot dat je een betere doorbloeding hebt. Dit komt elke cel in je lichaam ten goede.

   12. Voorkomt artritis

   De granaatappel beperkt de schade aan het kraakbeen voor mensen die artritis hebben. Deze vrucht zorgt ervoor dat de zwelling verminderd en bevecht tevens de enzymen die het kraakbeen beschadigen. Zo werken de gezondheidsvoordelen door tot diep in het bot.

   13. Voor de heren onder ons:  granaatappel helpt bij erectiestoornissen.

   De granaatappel helpt ook in beperkte mate tegen erectiestoornissen. Denk eraan, het is geen viagra en het is ook geen wondermiddel. Toch is het fijn om te weten dat je ook met een natuurlijk middel je erectiestoornis enigszins kan verbeteren.

   14. Rijk aan antioxidanten

   Antioxidanten zijn erg belangrijk om vrije radicalen in ons lichaam te bestrijden. Vrije radicalen zijn onstabiele moleculen die DNA en celmembranen kunnen beschadigen. Zij zorgen voor oxidatie en kunnen ontstaan door zowel interne als externe bronnen net zoals contact met gevaarlijke giftige stoffen in het milieu, chemische verontreiniging en zware Uv-straling van de zon. Deze cellulaire schade zorgt er onder andere voor dat kanker kan ontstaan. Granaatappels bevatten een grote hoeveelheid antioxidanten die ervoor kunnen zorgen dat het DNA en de celmembranen herstellen of onbeschadigd blijven.

   15. Verlaagt de bloeddruk

   Granaatappels bevatten een flinke portie kalium. Dit zal ervoor zorgen dat de bloeddruk verlaagd wordt. Kalium is een perfect mineraal voor mensen die last hebben van hypertensie en/of een hoge bloeddruk.

   16. Voorkomt acne

   Acne wordt veelal veroorzaakt door een horonale disbalans of door problemen met de spijsvertering. Door granaatappel te eten kan acne verholpen worden doordat het de eigenlijke oorzaak bestrijdt. Het verhelpt spijsverteringsprobleem en stimuleert een goede doorbloeding. De granaatappel bevat een gezonde hoeveelheid aan ijzer. IJzer zorgt ervoor dat zuurstof beter in het bloed opgenomen kan worden. Zuurstof wordt naar de huid getransporteerd, waardoor deze er dan weer fris en glad uit komt te zien. Eveneens is de granaatappel een ideale mogelijkheid om vitamine C binnen te krijgen. Dat is een effectief antioxidant die de huid beschermt tegen schadelijke vrije radicalen

   Vitamine C regelt eveneens de productie van sebum. Dat is een olieachtige afgifte van de talgklieren aan de huid. Als er teveel sebum in de huid komt, zorgt dit ervoor dat je acne kan krijgen. Als je hier last van hebt kan je er of voor kiezen om regelmatig granaatappel te eten of het grantaatappelsap op het betroffen gebied aan te brengen. Vervolgens kan je het gebied met koud water afwassen.

   Granaatappel kan ook voorkomen dat littekens zich vormen, omdat het de regeneratie van huidcellen stimuleert.

   17. Voorkomt huidveroudering

   Granaatappelsap voorkomt huidveroudering door de zon. Het verlengt namelijk het leven van de cellen die callogeen en elastine produceren. Callogeen en elastine zorgen ervoor dat de huid gevoed is en zorgt ook dat de huid flexibel blijft. Uit onderzoek is gebleken dat de productie van collageen gestimuleerd wordt als je granaatappelolie op de huid aanbrengt. Dat resulteert erin dat de afbraak van collageenvezels vermeden wordt. De afbraak van collageenvezels zorgt namelijk voor het ontstaan van rimpels. Collageenvezels houden de huid glad en flexibel. Dit zorgt ervoor dat de tekenen van huidveroudering vertraagd worden.

   18. Helpt bij snij- en schaafwonden

   Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat granaatappelolie wondgenezing kan bevorderen en versnellen. De olie zorgt ervoor dat snijwonden, puistjes en andere beschadigingen aan de huid snel hersteld worden. Tevens zorgt het ervoor dat er geen littekenweefsel achterblijft.

   19. Vermindert stress

   Uit een onderzoek van de Queen Margaret University in Edinburgh is gebleken dat granaatappels stressen spanning kunnen verminderen. Het sap zorgt dat het stresshormoon cortisol in het speeksel significant afneemt. De personen die aan het onderzoek hebben deelgenomen voelen zich minder gespannen en angstig nadat ze een glas granaatappelsap gedronken hebben.

   20. Last but not least: Helpt bij afvallen

   Granaatappelsap vermindert het buikvet aanzienlijk. Uit een onderzoek komt naar voren dat de groep personen die 4 weken lang granaatappelsap dronken een beduidend lager niveau van vetzuren in het buikgebied hadden dan de andere groep deelnemers. Hier kan ui geconcludeerd worden dat het sap ervoor kan zorgen om het vet in het lichaam te verminderen. Als je de hele vrucht eet is het effect nog groter.

framboos

  1. 1. Boordevol vitamine C

   Frambozen zijn tot de ‘nok’ toe gevuld met vitamine C: 25 mg per 100 gram frambozen! Eet een schaaltje frambozen en u heeft ruim de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C binnen. Deze vitamine is onder andere goed voor de weerstand, zorgt voor sterke botten en tanden en bevordert het zenuwstelsel.

   2. Veel antioxidanten

   Frambozen bevatten veel antioxidanten. Dit zijn belangrijke stoffen die het lichaam beschermen tegen schadelijke stoffen (vrije radicalen). De ‘antioxidantwerking’ in frambozen is voor 50% te danken aan ellagitannines. Die zijn erg zeldzaam: behalve in frambozen en aardbeien, vind je ze bijna nergens! Uit Nederlands onderzoek blijkt dat frambozen per gram 10 keer meer antioxidanten bevatten dan tomaten. Frambozen zijn zelfs gezonder dan kiwi’s en broccoli, vanwege het hoge gehalte voedingsstoffen.

   3. Veel vezels

   Frambozen zijn vezelrijk! Voedingsvezels hebben we nodig om ons maagdarmstelsel gezond te houden. Ze bevorderen de stoelgang, zorgen voor een vol gevoel (= goed voor de lijn!) en helpen beschermen tegen hart- en vaatziekten. Advies Voedingscentrum: eet per dag tussen de 30 en 40 gram voedingsvezels.

   Verder bevatten frambozen ook veel calcium en magnesium (zie voedingswaarde mineralen).

   4. Snel spierherstel

   Net gesport? Eet frambozen! Uit onderzoek blijkt dat frambozen de stof cyanindine 3-glycosylrutinoside bevatten, die het herstel van spieren versnelt na het verrichten van fysieke arbeid.

blauwe bosbes

  1. Blauwe bessen zijn klein van formaat, maar hun gezondheidsvoordelen zijn indrukwekkend. Ze zitten bomvol antioxidanten en bevatten daarnaast nog veel meer voedingsstoffen die bijdragen aan een gezond lichaam. In dit artikel lees je welke stoffen dit zijn en hoe ze je gezondheid beïnvloeden.

   1: Antioxidantkoning

   We hebben antioxidanten nodig om vrije radicalen in ons lichaam onschadelijk te maken. Vrije radicalen zijn stofjes die in grote hoeveelheden schade kunnen aanbrengen in het lichaam.

   Indien je lichaam de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt, maakt het zelf krachtige antioxidanten aan. Daarnaast halen we ook een belangrijk deel van de antioxidanten die we nodig hebben uit onze voeding.

   Blauwe bessen zijn echte toppers wat dit betreft. Er zijn meerdere wetenschappers die aangeven dat blauwe bessen een zeer hoge antioxidantwaarde hebben van al de bekende fruit- en groentesoorten.

   Nu betekent een grote hoeveelheid van een bepaalde stof in een voedingsmiddel niet altijd dat je lichaam daadwerkelijk van deze grote hoeveelheid profiteert. Soms neemt je lichaam de voedingsstof simpelweg niet goed op. Bij blauwe bessen hoef je jezelf hier geen zorgen om te maken. Diverse onderzoeken tonen aan dat de antioxidanten uit blauwe bessen na consumptie duidelijk in je bloed aanwezig zijn.

   2: Sterke botten

   Blauwe bessen bevatten verschillende voedingsstoffen die helpen om je botten gezond en sterk te houden. Ze bevatten een indrukwekkende mix aan mineralen, om precies te zijn calcium, magnesium, ijzer en fosfor. Al deze mineralen dragen bij aan een gezonde botstructuur.

   Daarnaast bevatten de kleine besjes ook vitamine K. Deze vitamine kan je helpen om calcium beter op te nemen.

   3: Minder oxidatie van LDL-cholesterol

   Er wordt vaak gewaarschuwd voor een hoog cholesterol, waardoor mensen soms denken dat cholesterol in zijn geheel ongezond is. Dat is niet helemaal waar. Ons lichaam heeft juist een bepaalde hoeveelheid cholesterol nodig. Bovendien kunnen bepaalde types cholesterol zelfs helpen om hart- en vaatziektes te voorkomen. In het kort gezegd: HDL-cholesterol is goed en LDL-cholesterol is slecht voor je gezondheid.

   Vooral geoxideerde LDL-cholesteroldeeltjes kunnen gevaarlijk zijn voor je gezondheid. Oxidatie is een proces in je lichaam waardoor gezonde weefsels en cellen beschadigd kunnen raken. Dus hoe meer geoxideerde LDL-cholesteroldeeltjes, hoe meer kans op lichamelijke schade en gezondheidsklachten. Blauwe bessen bevatten stofjes die de oxidatie van dit cholesterol tegengaan.

   Wil je meer lezen over oxidatie? Bekijk dan ook de pagina ‘Oxidatieve stress en vrije radicalen’ in het dossier Antioxidanten op Gezondheidsplein.nl.

   4: Stabiele bloedsuikerspiegel

   Fruit heeft superveel waardevolle gezondheidsvoordelen. Het bevat echter ook veel fruitsuiker en dat kan in grote hoeveelheden nadelen voor je gezondheid hebben. Twee stuks fruit per dag is prima. Eet je echter grote hoeveelheden suikerrijk fruit, dan kan dit problemen geven. Bijvoorbeeld schommelingen in je bloedsuikerspiegel.

   Met blauwe bessen heb je hier minder snel last van. Met een stabiele bloedsuikerspiegel voel je jezelf fitter en wordt vet verbranden makkelijker. Dat maakt van blauwe bessen een ideaal koolhydraatarm tussendoortje.

   5: Gezonde hersenen

   Blauwe bessen kunnen helpen bij het gezond houden van je hersenen. Dit blijkt uit verschillende onderzoeken. Bijvoorbeeld een klein onderzoek onder negen oudere personen met milde cognitieve achteruitgang. Nadat zij twaalf weken lang dagelijks blauwe bessensap dronken, verbeterden verschillende hersenfuncties.

   Dit is natuurlijk een klein onderzoek, maar er zijn ook uitgebreidere studies die een soortgelijk effect aantonen. Bijvoorbeeld een onderzoek onder ruim 16.000 ouderen waarbij aardbeien en blauwe bessen gelinkt werden aan het vertragen van cognitieve achteruitgang.

amerikaanse veenbes (cranberry)

  1. Behalve dat de rode bes onwijs lekker is, is het ook supergezond en eigenlijk zelfs een wondermiddel.
   Anti-aging, geheugen verbeteren; cranberry kan het allemaal en nog veel meer:
   1. Detoxing
   Cranberries zijn rijk aan antioxidanten die helpen bij het zuiveren van het lichaam. Daarnaast verbeteren ze de stofwisseling en de spijsvertering.
   2. Anti-aging

   De antioxidanten helpen tevens bij het vertragen van het verouderingsproces, omdat het bloed wordt ontdaan van gifstoffen. Door de rode vruchtjes blijft de huid er dus langer jong uitzien, en daarnaast wordt ook de levensduur van inwendige organen verlengd.

   3. Versterken van het immuunsysteem 
   Bij het regelmatig eten van cranberries worden schadelijke stoffen – die het immuunsysteem kunnen verzwakken- uit het lichaam gespoeld. Met automatisch een versterking van dit systeem tot gevolg.
   4. Bijdragen aan goede mentale gezondheid
   Cranberries bevatten tryptofaan, een aminozuur waarvan bekend is dat het een voorloper van serotonine is. Van voedingsmiddelen met deze stof is wetenschappelijk bewezen dat het de productie van serotonine verhoogd, waardoor je je mentaal beter voelt. Daarnaast hebben studies ook aangetoond dat ze goed zijn voor de hersenen, en voor het verbeteren van het geheugen.
   5. Huidverbetering

   staan er om bekend te helpen bij huidproblemen als acné, dermatitis, psoriasis en eczeem.

   6. Gezond gebit

   helpt bij het voorkomen van tandplak en dus ook van tandsteen. De vruchten bevatten namelijk zuiverende stoffen welke ook werkzaam zijn voor het gebit.

   7. Goede conditie van het hart

   Cranberries kunnen helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte.

   8. Bestrijden van blaasontsteking
   Cranberry helpt bij het behandelen en voorkomen van infecties van de urinewegen.
   9. Bestrijden van kanker
   Deze laatste durven we niet hard te maken, maar er schijnen studies te zijn die aan hebben getoond dat de rode besjes de groei van kankercellen remmen.

zwarte bes

Zwarte bessen zitten vol met kanker en hart- en vaatziekte bestrijdende stoffen, zoals polyfenolen en anthocyanen. Van blauwe bessen is bewezen dat het schadelijke tumoren doet krimpen en ze voorkomen van de groei en ontwikkeling van kanker.wanneer je erg last hebt van PMS, grijp dan niet naar chocola. In plaats daarvan neem een handvol zwarte bessen, deze bevatten fyto-oestrogenen welke een opgeblazen gevoel en verlanger naar eten kunnen verminderen.

braam

Bramen bevatten veel vitamine C en antioxidanten. Daarnaast zijn ze rijk aan diverse mineralen als met name calcium, kalium, koper, ijzer en magnesium. Deze dragen bij aan de productie van witte en rode bloedcellen. De calcium draagt weer bij aan sterke botten

vlierbes

Vlierbessen zitten bomvol gezonde vitamines en mineralen. De hoge dosis vitamine C alleen al kan je weerstand ondersteunen. De vlierbes bevat daarnaast ook nog verschillende antioxidanten zoals, anthocyaninen, carotenoïden en bio-flavonoïden

bosbes

1. Ze verminderen veroudering

Bosbessen bevatten veel antioxidanten, die helpen om zuurstofvrije deeltjes in je bloed uit te schakelen. Deze kunnen namelijk je cellen en je DNA aantasten en zorgen vaak voor fysieke veroudering.

2. Vechters tegen een hoge bloeddruk

Nog meer voordelen van bosbessen: naast het bovenstaande helpen de antioxidanten in bosbessen ook tegen een hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte en allerlei infecties. Ook bevatten de kleine vruchtjes kalium, dat ook helpt bij het voorkomen van een hoge bloeddruk. En ze bevatten nog zoveel meer zoals vitamine C, calcium en andere belangrijke voedingsstoffen.

3. Ze zijn goed voor je concentratie en je geheugen

De anthocyaninen in bosbessen, die ook verantwoordelijk zijn voor de paarse kleur van de bessen, lijken de neuronen in je hersenen te beschermen. Onderzoekers van Tufts University in Boston ondervonden dat bij ouder wordende muizen die bosbesextract toegediend kregen, hun balans, coördinatie en korte termijngeheugen verbeterden. De vele antioxidanten die je in bosbessen vindt, zouden volgens het onderzoek moeten helpen bij het voorkomen van Alzheimer. Ook hebben onderzoekers van een andere studie in Boston aangetoond dat het eten van bosbessen voordelen zou hebben voor het geheugen door elke week een portie bosbessen van 75 gram te eten. Hierdoor zou het geheugen minder snel achteruit gaan. Het onderzoek kan niet direct aantonen dat de bosbessen direct het brein beschermen. Er zijn namelijk ook andere factoren die een invloed kunnen hebben op de resultaten. De vrouwen die meer bosbessen aten, bewogen over het algemeen ook meer en hadden een hoger inkomen. Twee factoren die volgens de onderzoekers ook invloed hebben op een betere gezondheid.

4. Ze helpen bij het verminderen van hartziekten

Bosbessen kunnen helpen bij het voorkomen van een hartinfarct. Een grootschalige studie liet zien dat deelnemers die minimaal 3 porties aardbeien en/of bosbessen per week aten minder kans hadden op een hartinfarct dan vrouwen die 1 portie of minder aten. Met de studie uit 2012, onder 93.000 vrouwen in de leeftijd 25-42, werd onderzoek gedaan naar het verband tussen anthocyanin (het stofje dat bosbessen hun kleur geeft) en de vermindering van het risico op een hartinfarct.

5. Bosbessen helpen je bij het verteren van je voedsel

Des te meer vezels je binnenkrijgt, des te beter voor je darmen. Vezels kunnen darmproblemen zoals constipatie voorkomen.

cacaopoeder

#1 Magnesium

Rauwe cacao is één van de beste magnesiumbronnen, een mineraal waar veel vrouwen te weinig van binnenkrijgen. Magnesium is essentieel voor je energieproductie, een gezond stel hersenen en goed werkend zenuwsysteem. Daarnaast zorgt het voor sterke spieren, botten en tanden en houdt het je bloeddruk ook op een gezond level.

#2 IJzer

Cacao is ook een goede bron van ijzer. Niet alleen belangrijk voor je bloed om de zuurstof door je lichaam te transporteren, maar ook om ondermeer kalium, zink, mangaan en seleen te vervoeren door je lijf.

#3 Flavonoiden

Cacao bevat een hoog level flavonoïden, deze antioxidanten vind je in plantaardige voedingsmiddelen. Cacao en pure chocolade met veel flavonoïden zijn gelinkt aan het behouden van een gezond hart, inclusief een verhoging van de goede (!) vorm van cholestrol (= HDL) in ons bloed. Gevolg hiervan is een verlaging van de bloeddruk en zelfs een verbetering van de vasculaire functies bij patiënten met congestief hartfalen. Deze effecten zijn voornamelijk te danken aan de antioxidanten in de cacao.

#4 Love drug

Fenylethylamine is een stof die je lichaam ook aanmaakt als je verliefd bent. Deze love drug zit ook in chocolade, geen wonder dus dat veel mensen dol zijn op deze bruine heerlijkheid. Door fenylethylamine stijgt je energieniveau en raak je in een betere mood.

Is chocolade net zo gezond?

Omdat rauwe cacao heel weinig suiker en natuurlijk geen melk bevat, past het prima in een lactosevrij dieet of een eetpatroon met zo min mogelijk sacharose. Het is natuurlijk ook een bestanddeel van chocolade, maar helaas.. rauwe cacao is niet hetzelfde als je favo chocoreep met hazelnoten of caramel met zeezout. De toevoeging van suiker aan een standaard reep maakt ‘m een stuk minder gezond. Daarnaast verliest de cacao door het roosteren een gedeelte van de flavonoïden, nuttige enzymen en anderen voedingsstoffen tijdens het proces naar de vorming tot chocolade.

gemberwortel

 • Gember helpt tegen misselijkheid. Onderzoekers hebben aangetoond dat gember net zo effectief tegen misselijkheid kan werken als medicatie. …
 • Gember kan spierpijn verminderen. …
 • Gember kan cholesterol tegengaan. …
 • Gember kan helpen bij menstruatiepijn. …
 • Gember kan de breinfunctie verbeteren. …
 • Gember kan helpen bij artrose.

extract van groene thee

Groene thee helpt stresshormonen te verlagen, vermindert slecht cholesterol en helpt je afvallen doordat de verbranding versnelt zonder je hartslag te verhogen.

artisjokbladpoeder

Artisjokken bevatten onder andere de vitaminen B1, B11, C, K en de mineralen folium, ijzer, kalium en fosfor. Ook bevatten ze veel meer antioxidanten dan andere groenten. Antioxidanten beschermen de cellen en weefsels in het lichaam, waardoor op de lange termijn ziektes kunnen worden voorkomen

druivenzaadextract

Voordelen voor hart en bloedvaten: dit antioxidant superieur aan vitamine A, C en E en het heeft het potentieel om bloedvaten te beschermen tegen schade, waardoor in feite de bloeddruk wordt verlaagd bij mensen die een chronisch hoge bloeddruk hebben.

citrusextract

Vezels
In citrusvruchten zitten veel gezonde vezels. De vezels pecitine (neemt hongergevoel weg) en ligine vind je in citrusfruit en dit helpt voor een goede spijsvertering. Deze stoffen zorgen er ook voor dat andere voedingsstoffen ook beter in het lichaam opgenomen worden.

Fytonuriënten
Dit zijn plantaardige voedingsstoffen die er voor zorgen dat de vitamine C die je eet beter opgenomen worden. Er zitten wel 170 soorten fytonuriënten in citrusfruit en daarom is het eten van citrusfruit gezonder dan een vitaminepil. Het is goed om verschillende soorten citrusfruit te eten en niet alleen maar sinaasappelen of alleen maar citroenen. In ieder stuk citrusfruit zitten weer andere voedingsstoffen. Zo zit er in een sinaasappel de meeste voedingsstoffen en in grapefruit zit er meer foliumzuur dan in een sinaasappel. Ook zitten er veel mineralen zoals magnesium, fosfor en kalium in citrusfruit. Varieer dus met verschillende citrusvruchten als je alle voedingsstoffen binnen wilt krijgen.

Tegen kanker
Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het eten van citrusfruit kanker (mede) kan doen voorkomen. Maar er is te weinig bewijs om hier conclusies aan te verbinden. Onderzoekers beweren dus níet dat je alleen door citrusfruit te eten geen kans meer hebt op kanker! Het eten van vitamine C kan bijdragen aan voorkomen van kanker.

Zwangerschap
Als je zwanger bent krijg je vaak te horen dat foliumzuurhoudende groente en fruit goed zijn voor je én voor het kind. Het kan namelijk voorkomen dat het kind geboren wordt met een neurologische afwijking, zoals een open ruggetje. Om je dagelijkse hoeveelheid foliumzuur binnen te krijgen kun je citrusfruit eten. Andere producten waar foliumzuur in zitten zijn broccoli, kikkererwten en aardbeien.

Bloedarmoede
IJzer wordt beter uit plantaardige voeding opgenomen door stoffen die in citrusfruit zitten. Veganisten en vegetariërs krijgen geen ijzer uit dierlijk voedsel binnen, dus daarom is het eten van citrusfruit goed de opname van ijzer uit plantaardige voedingsstoffen. Vitamine C wat in citrusfruit zit kan bloedarmoede en voorkomen en kan medeverantwoordelijk zijn voor het genezen hiervan. Het sap van citrusfruit kan je bloed zuiveren en hierdoor kan je huid er ook beter uit gaan zien!

Ontgiftende werking
Het sap van de citroen heeft een ontgiftende werking voor het lichaam. Het hydrateert en helpt je spijsvertering op gang te brengen. Ook je lever heeft baat bij het citroenzuur, omdat het zuur gifstoffen uit de lever haalt.

 

 

bronnen:
dokterdokter.nl,
gezondheidsplein.nl,
www.health.harvard.edu/press_releases/health-benefit-of-pomegranatejuice
http://umm.edu/health/medical/altmed/herb/pomegranate
https://authoritynutrition.com/12-proven-benefits-of-pomegranate/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4007340/
http://www.2b-watched.xyz/gezondheidsvoordelen-granaatappel
www.promovendum.nl
www.ze.nl
www.womenshealth.nl

 

tags: bessencapsules, bessencapsules prijs, bessencapsules vergelijken, bessencapsules kopen, bessencapsules juice plus, bessencapsules juice plus prijs prijs, bessencapsules juice plus kopen, bessencapsules juice plus revieuw, juice plus, juice plus prijs, juice plus bessen, juice plus bessencapsules, juice plus bessencapsules prijs, juice plus bessencapsules kopen, haargroei, snellere haargroei, sterkere nagels, huidproblemen, gezonder haar

Pin It on Pinterest